Voucher omzetten in een gift

Door de coronacrisis worden veel concerten en evenementen afgelast. Veel instellingen hebben het daardoor financieel zwaar. Wie zijn favoriete theater of andere culturele instelling wil helpen, kan ervan afzien om geld terug te vragen of een voucher te accepteren. Nog beter voor uzelf en bepaalde instellingen is het om te schenken. 

Sommige instellingen zijn door de fiscus erkend als Algemeen Nut Beogende Instellingen (ANBI). Zo’n instelling met een ANBI-status kan geheel belastingvrij schenkingen ontvangen. Bovendien kan degene die minimaal 60 euro schenkt aan een ANBI, afhankelijk van het inkomen een aftrekpost bij de aangifte van de inkomstenbelasting opgeven. Veel theaters hebben een ANBI-status, waarbij de aftrek extra verhoogd wordt omdat het culturele ANBI’s zijn.

Als je dus graag wilt helpen, vraag dan het geld voor je ticket terug en doe een aftrekbare donatie. Bewaar de bankoverschrijving of vraag een kwitantie. Dat kan dus alleen als de instelling een ANBI is. Check het register via belastingdienst.nl/anbi.Leg hieronder je vraag of situatie aan ons voor. Wij zullen hier zo goed mogelijk antwoord op proberen te geven.


Bovenstaande contactgegevens mogen worden gebruikt voor verdere correspondentie.

Ik geef Checkkie toestemming mij op de hoogte te houden van de ontwikkelingen op Checkkie.