Bezwaar maken: ontvang een gratis bezwaarbrief

Ben je niet tevreden met jouw ontvangen of aangeboden voucher? Belangrijk om te weten is dat een voucher geen wettelijk recht is en dat je in principe altijd recht hebt op je geld terug. Bedrijven bepalen zelf de voorwaarden van hun vouchers, maar deze dienen wel redelijk te zijn. Via deze pagina kun je een gratis voorbeeldbrief ontvangen om bezwaar te maken tegen de voorwaarden van jouw voucher. 

Waar moet je voucher aan voldoen?

Vouchers worden uitgegeven om te voorkomen dat er dat consumenten massaal hun geld terug gaan vragen en faillissementen ontstaan. Er zijn een aantal uitgangspunten met betrekking tot de vouchers waar bedrijven zich aan moeten houden willen ze vouchers uitgeven. Bij het opstellen van deze voorwaarden heeft Checkkie de standaard zoals opgesteld door de Autoriteit Consument en Markt (ACM) overgenomen.  De uitgangspunten zijn zo geformuleerd het recht doet aan de rechten van de consument, maar ook rekening houdt met de economische situatie van de ondernemers ten gevolge van de pandemie. 

De uitgangspunten gelden voor vouchers waarbij consumenten een betaling hebben gedaan voor een product of dienst maar deze niet geleverd hebben gekregen. 

Voorwaarden vouchers

  • De voucher moet een volwaardige vervanging zijn voor de consument, bijvoorbeeld door levering van het product of dienst op een later tijdstip met een gelijk of goed vergelijkbaar product of dienst;
  • De voucher moet een redelijke geldigheidsduur hebben, bijvoorbeeld 12 maanden;
  • Restbedrag (bedrag van de voucher dat nog niet is besteed) moet achteraf actief en binnen een redelijke termijn door de ondernemer worden uitgekeerd. De consument moet daar niets voor hoeven te doen;
  • De voucher moet ook de eerder betaalde reserverings,- en administratiekosten e.d. vergoeden.
  • Consumenten die een aanbetaling hebben gedaan, hoeven niet het restant van de som te betalen als het bedrijf de overeenkomst niet kan nakomen. De consument krijgt dan een voucher voor het bedrag van de aanbetaling die hij heeft gedaan.

(bron: ACM)

Voldoet je voucher niet aan de bovenstaande voorwaarden? Vraag dan onderstaand gratis een voorbeeld bezwaarbrief aan. 
Bovenstaande contactgegevens mogen worden gebruikt voor verdere correspondentie.

Ik geef Checkkie toestemming mij op de hoogte te houden van de ontwikkelingen op Checkkie.