SGR dekt nu toch vouchers voor alle geboekte reizen in 2020

Rotterdam, 4 augustus 2020 – Het bestuur van SGR heeft op 4 augustus 2020 het besluit genomen om ook SGR Garantie te bieden op reizen die na 16 maart 2020 zijn geboekt en als gevolg van Covid-19 moeten worden geannuleerd. 

SGR geeft met dit besluit duidelijkheid aan reizigers en aan de reiswereld. Alle vouchers die in 2020 door SGR aangesloten reisondernemingen zijn of nog worden uitgegeven als gevolg van de coronacrisis vallen nu onder de garantie van SGR.

Ook wordt de garantie op vouchers verlengd tot 31 december 2020. Het gaat om vakantievouchers die worden uitgegeven door reisondernemingen die aangesloten zijn bij SGR. Vanwege de coronamaatregelen zijn veel pakketreizen geannuleerd. Mensen die daardoor niet konden vertrekken, konden een reisvoucher krijgen.

De Consumentenbond trok gisteren aan de bel omdat de SGR-garantie alleen gold voor geannuleerde reizen die vóór 16 maart geboekt waren. Vouchers voor reizen die na 16 maart geboekt waren, bleken niet gedekt: als een reisorganisatie failliet gaat, zouden mensen hun geld kwijt zijn.