MOJO - De concert organisator van Nederland

MOJO - De concertorganisator van Nederland

De culturele sector heeft het zwaar. Alle evenementen, festivals en concerten zijn een tijd lang geannuleerd geweest. Nu kan met mondjesmaat weer venues openen maar allemaal gebaseerd op de Covid-maatregelen van de overheid. Dit houdt in dat er overal nog een gepaste afstand moet worden gehouden van 1,5 meter. 

Om ervoor te zorgen dat de culturele sector overeind blijft zijn er voor de meeste evenementen vouchers uitgegeven welke op een later moment bij dezelfde organisatie kunnen worden ingeleverd. 

MOJO, onder andere organisator van Lowlands, is een bedrijf wat massaal vouchers heeft uitgegeven omdat al hun evenementen zijn geannuleerd. Hieronder MOJO aan het woord met een aantal vragen en over de voorwaarden van hun vouchers. 

Kunnen jullie alweer evenementen organiseren?

 De Nederlandse overheid heeft een aantal maatregelen getroffen om de verspreiding van het Coronavirus (COVID-19) zoveel mogelijk te voorkomen. Eén van deze maatregelen was een verbod op evenementen en concerten in heel Nederland tot 1 september. Inmiddels zijn concerten binnen de anderhalve meter-samenleving weer toegestaan en wordt per gepland evenement gekeken naar de mogelijkheden.

 De meeste evenementen die gepland stonden tot 1 september hebben inmiddels een alternatieve datum, voor een klein deel zijn we nog op zoek naar nieuwe data en helaas hebben we enkele concerten moeten annuleren. 

              

Kan men bij MOJO geld terugkrijgen voor evenementen die geannuleerd zijn of krijgt men een voucher?

Wanneer je je ticket bewaart en een voucher accepteert, help je de economische impact die ontstaat door de maatregelen rondom het coronavirus in de culturele sector op te vangen. Hierdoor kan er weer volop gewerkt worden aan nieuwe evenementen in de toekomst. Wanneer het niet mogelijk is je ticket te bewaren, raden wij aan om voor een tegoed te kiezen in plaats van een uitbetaling van geld. Op deze manier zorgen we ervoor dat de financiële gevolgen van de coronacrisis verdeeld worden over een langere periode, en kunnen we in de toekomst weer van evenementen genieten. 

Wat zijn de voordelen van deze ticketregeling?

Als jij op de nieuwe datum van het evenement niet kan, of jouw evenement is geannuleerd, kan je met het tegoed op een later tijdstip alsnog van een van onze evenementen genieten én je steunt de culturele sector door gebruik te maken van een tegoed, in plaats van geld direct terug te vragen.

Wat is er anders aan naar een concert gaan dan voor de coronacrisis?

De concertervaring zal anders zijn dan wat je gewend bent. Om je hier zo goed mogelijk op voor te bereiden leggen we je graag uit wat de grootste veranderingen zijn:

  • Het is vooralsnog alleen mogelijk om zitplaatsen aan te schaffen, er worden geen staanplaatsen verkocht. Op deze manier kunnen we de 1,5 meter afstand waarborgen;
  • Tickets worden enkel op naam verkocht;
  • Meezingen is niet toegestaan